Yvon's ableskiver
I denne opskrift skal man flambere. Vi tilskynder, at man udviser den største
forsigtighed og tager alle tænkelige forsigtigheds foranstaltninger.
Ingredienser
• 1⁄2 vaniljestang
• 300 g hvedemel
• 2 tsk sukker
• 1,50 tsk stødt kardemomme
• 0,50 tsk bagepulver
• 1 tsk natron
• 0,50 tsk salt
• 1 øko citron, fintrevet skal
• 2 æg
• 1 dl øl
• 2 dl fløde
• 30 g smør, smeltet
• lidt smør, til stegning
• 1 æble
• Lidt Able Brandy
Fremgangsmåde
Halver vaniljestangen, flæk den ene halvdel på
langs og skrab kornene ud. Bland hvedemel,
sukker, vaniljekorn, kardemomme, øl,
bagepulver, natron, salt og revet citronskal
sammen i en skål.
Skil æggene i blommer og hvider. Rør
æggeblommerne sammen med dejen
Pisk æggehviderne helt stive.
Ved æggehviderne forsigtigt i dejen
Flamberede Æblestykker
Skræl æblet og skær det i passende stykker ca.
1,5 cm på hver led.
Vend æblestykkerne i sukker. Tilsæt 1-2 spsk
able brandy og lad æbler trække i 10 minutter.
Varm en pande. Tilsæt æblerne. Tilsæt Brandy
og meget forsigtig med en lighter, sæt ild til
Brandyen. PAS PÅ
Lad æblerne karamelliserer og læg dem tilbage
i skålen,
Opvarm æbleskivepanden til middelhøj varme,
og kom lidt smør i hvert hul.
Fyld hullerne op med dej.
Læg et flamberet æblestykke i hvert hul. Vend
æbleskiverne når de begynder at stivne og
hæve i kanterne. Fyld evt efter med en smule
mere dej i midten af.
Server æbleskiverne lune med et drys af
flormelis og able sirup.
Bon appetit,
Noter: I stedet for Able Brandy, kan anvendes spiritus af eget valg.