Syltede tomater i basilikum
Ingredienser
5 store tomater
1 dl brændenælde eddike fra Westjysk smag.
1 dl vand
100g sukker
15 blade frisk basilikum
10 sorte peberkorn
Eddikelagen
1. I en gryde bland eddike, vand, sukker og peberkorn
2. Koges op under omrøring.
3. Kog i 2 minutter til sukkeret er opløst.
4. Sluk for varmen og lad afkøle.
Tomater
1. Skær et kryds i toppen af hver tomat
2. Blancher tomaterne i kogende vand 1 minut.
3. Afkøl tomaterne i kold vand
4. Med en urtekniv tag skrællen af de varme tomaterne.
5. Skær tomaterne i kvarte. Tag tomatkødet ud.
Læg skiftevis tomater og rengjorte basilikum i
et rengjort syltetøjsglas.
Kog eddikelagen op. Hæld det oven på basilikum og tomater.
Skru låget på. Vend glasset på hovedet. Lad
afkøle til dagen efter.
Lad modne på køl i 2-3 uger.
Disse syltede tomater er perfekte som tilbehør
til grillede lamme- og svinekoteletter eller
fiskeretter.
Bon appetit.
Udarbejdet af Yvon Lefeuvre i samarbejde med Able Winery.