Opskrift på Yvons Elstar kylling med fersken
Ingredienser
Til 4 personer
4 stk økokylling overlår
4 modne ferskner
2 skalotteløg
friskhakket persille
100gsmør
lidt mel
1,5 dl Elstar Æblevin
1,5 dl hønsebouillon
salt, peber
Frisk timian
lidt stikkelsbær- eller ribsgele
evt. lidt ristede solsikkekerner
Fremgangsmåde:
Fersken.
1. Kog fersken i 2 minutter
2. Fjern skindet.
3. 2 ferskner halveres og gemmes til afkøling
4. 2 ferskner halveres, sten tages ud og hakkes groft, sammen med skalotteløg.
Kylling
1. Vend de 4 kyllingelår i mel. Tryk dem let.
2. Svits kyllingen i en gryde med smør, til de er får lidt farve.
3. Herefter tilsættes fersken og løg til kyllingen og svits videre.
4. Tilsæt æblevin. Smag til med salt peber og frisk timian mens det koges op. Simrer i 5 minutter
5. Tilsæt hønsebouillon og lad væske simre i 5 minutter.
Herefter lægges kyllingelår i et ovnfast fad. Hæld fersken og løg over. Sæt i ovn på 175 grader i 40 minutter. Efter
20 minutter vend kyllingen og læg de 4 halve afkølede ferskner i det ovnfaste fad. Dæk med sovsen.
Efter de 40 minutter tag det ovnfaste fad ud af ovnen.
1. Tag kyllingen op af fadet og hold den varm i et nyt fad i ovnen.
2. Sovsen hældes i en passende skål og blendes til en lind sovs.
3. Smag til med ribsgele eller stikkelsbær gele.
Hæld sovsen over den varme kylling i det ovnfaste fad. Drys eventuelt lidt ristede solsikkekerner over kylling
og sovs.
Tilbehør.
Kartofler eller ris.
Rysteribs
Drys med friskhakket persille
Server sammen med Elstar.
Voila – Bon appetit.