Opskrift på Yvons aroma muslinger
Denne opskrift er perfekt til den danske sommer. Vi har brugt årstidens råvarer og tilstræbt at Aroma matcher retten fortræffeligt. Passer til 2 personer.
Du skal bruge: 1 flaske Aroma æblevin, 1 kg friske muslinger, skalotteløg, persille, kartofler, 1 spidskål, 6 cherrytomater, 1 citron, smør, Creme Fraiche, rapsolie
Muslinger
1 kg friske muslinger
50 g skalotteløg
en dusk friskhakket persille
15 g smør
friskkværnet peber
0,5 dl Aroma æblevin
1. Vask og rens de friske muslinger.
2. Hak skalotteløg og persille fint.
3. Læg muslinger i gryde. Hæld løg, persille, smør og peber over.
4. Tilsæt Aroma æblevin.
5. Damp muslinger i gryden med låg på i 4-5 minutter på fuld varme.
6. Halvvejs under dampningen. Ryst gryden og vend muslinger.
7. Hæld de dampede muslinger i en si. Vigtigt at beholde saften.
8. Kog saften ned til det halve i gryden, mens muslingerne pilles fra skallerne
Marinerede tomater
6 cherry tomater
Persille dusk
rapsolie
salt, peber
1⁄2 citron
1. Skær tomaterne i halve
2. Hak persille. Rør sammen med lidt rapsolie, salt, peber og citronsaft i en skål
3. Smør persillen over de halve tomater
4. Anret på tallerken
Garniture
Kartofler
Spidskål
rapsolie
1⁄2 Citron
salt
peber
1. Kog kartofler. Tilsæt salt og evt. løvstikke i kogevandet.
2. Rens spidskål og skær i både.
3. Svits spidskål, salt, peber i rapsolien på en brandvarm pande i 5 min så kålen får en let
branket farve.
4. Pres saften fra 1⁄2 citron over kålen.
5. Tilsæt en smule kartoffelvand og lad det simre et par minutter.
Beurre Blanc – Hvid smørsovs – Reduktion.
40g skalotteløg
1 dl Aroma æblevin
Muslingesaft
Creme fraiche 38%
1⁄2 citron
100g smør (Kold)
1. Hæld Aromavin og løg i gryde. Kog op og reducer til væsken er næsten væk (ca 5 min)
2. Tilsæt muslingesaft og 2 tsk creme fraiche. Piske under opvarmning.
3. Smørret tilsættes af 3 gange. Piskes og varmes op. Må ikke koge.
4. Når smør og creme fraiche er varmet op. Tilsæt de pillede muslinger. Lad muslinger
og sauce lune sammen.
Anretning:
Kan portionsanrettes på tallerken eller i pas-
sende skåle.
Bon Appetit.
Denne opskrift er udviklet af Yvon Lefeuvre i
samarbejde med Able Winery.
Med udgangspunkt i det franske køkken arbejder
vi på at udvikle opskrifter, hvor vi har fokus på
danske råvarer i kombination med æblevin.